Workshops voor het voortgezet onderwijs

Het aanbod van Agbodo Workshops voor het voortgezet onderwijs is zeer breed. Vaak passen de lessen uitstekend in een educatieproject, maar de lessen kunnen ook leergebied overstijgend zijn en gekoppeld worden aan een thema. Vanuit de workshop kan desgewenst worden toegewerk naar een presentatie. De band tussen de spelers wordt door hun enthousiaste samenspel verstevigd.

optreden Afrikaanse dans op school

De opbouw van een workshop dans

Een workshop dans begint altijd met een warming-up, want het is een intensieve workshop. De deelnemers leren een aantal basispassen en kunnen die al snel laten samenkomen tot een complete danscombinatie. Zo maken ze kennis met een dansvorm waar veel van de nu populaire dansvormen op zijn gebaseerd. Plezier staat voorop. De deelnemers voelen zich daardoor uitgedaagd om helemaal los te gaan en het beste uit zichzelf te halen. Zo winnen ze aan durf en zelfvertrouwen en ontdekken ze hun talenten. En wie weet willen ze het gezamenlijke resultaat laten zien in een heuse dansvoorstelling!

De opbouw van een workshop percussie

Noten leren hoeft niet: de leerlingen kunnen meteen beginnen. De spelers krijgen een aantal basisritmes en variaties aangereikt en leren die tegelijkertijd te spelen. Dat klinkt meteen al mooi. En al na één workshop is het resultaat fantastisch. Desgewenst kunnen de leerlingen een optreden verzorgen. Bijkomend effect is dat de band tussen de spelers door hun enthousiaste samenspel voelbaar is verstevigd.

workshop bodydrum op school

Workshop dans op school

Agbodo Workshops op school

djembeworkshop en optreden